Reporters Under 18

Reporters Under 18 (RU18) is een nieuwe journalistieke organisatie voor jongeren dat in het voorjaar van 2016 gestart is onder leiding van journalist Thomas Loudon en Arend Jan van den Beld. Loudon en Van den Beld begonnen in 2009 met de oprichting van VJ Movement. Onder deze community valt Reporters Under 18.

Net zoals VJ Movement willen ze bij Reporters Under 18 een netwerk opbouwen. Bij de community bestaat dat netwerk uit journalisten vanuit de hele wereld, terwijl bij RU18 het netwerk bestaat uit kinderen vanuit de hele wereld. ‘’We merkten dat de kinderen tussen 12 en 17 jaar buiten het nieuws vallen en dat is zonde.’’

De kinderen die voor Reporters Under 18 aan de slag gaan werken met een mobiel, oordopjes en selfiestick. Ze maken filmpjes van één minuut die ze ook zelf op hun mobiel monteren. De filmpjes hebben altijd te maken met een maatschappelijk onderwerp.

Ik controleer de filmpjes en zet ze op Twitter, Instagram en Facebook met een passend tekstje.

Hieronder ziet u een filmpje van mij over de reporters:

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s